به گزارش قدس آنلاین،حمید زمانزاده در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه نرخ رشد نقدینگی در سالهای اخیر در دولتهای یازدهم و دوازدهم در مجموع در محدوده کمتر از ۲۵ درصد بود در حالی که رشد نقدینگی در سالهای پیش از آن، بالاتر بود، افزود: با توجه به این موارد، سطح نقدینگی حدود ۱۶۰۰هزار میلیارد تومان فعلی، عجیب و غریب نیست.
وی اضافه کرد: معمولاً در هر دولتی نقدینگی پس از ۴ سال دو برابر شده است بنابراین نقدینگی و کنترل نکردن آن، عامل التهابات اخیر بازار نبوده است.
زمانزاده با بیان اینکه منشأ التهابات اخیر در بازار، پولی نیست، گفت: مسائلی مانند تحریمها، رکود اقتصادی و کاهش درآمد نفتی موجب شد تا نرخهای سود بانکی افزایش یابد و این موضوع موجب ایجاد تورم انباشته شد اما این تورم بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد نخواهد بود و این موضوع ظرفیت ایجاد افزایش ۱۰۰درصدی را در بازار ارز و یا دیگر بازارها نداشت.
معاون پژوهشی پژوهشکده بانک مرکزی تأکید کرد: منشأ جهش نرخ ارز و سکه، تحریمهای جدی احتمالی آمریکاست و بسیاری افراد با احتمال کسب سودهای آتی وارد بازار ارز و سکه شدند.
زمانزاده همچنین گفت: نباید آدرس اشتباه بدهیم و عامل اصلی التهابات اخیر در بازار ارز، سیاستهای پولی و نقدینگی و یا نحوه مدیریت آن نبوده است.
وی گفت: برای هدایت نقدینگی، ابتدا باید بازار ارز را مدیریت کنیم و کاهش دستوری نرخ ارز اشتباه است بلکه باید سعی کنیم ارز را در نرخهای بالا تثبیت کنیم بهنحوی که فعالان اقتصادی و مردم به این نتیجه برسند که بازار ارز بازدهی چندانی ندارد در نتیجه ثبات ارز در نرخهای بالاتر برای مدیریت نقدینگی بهتر از کاهش دستوری نرخ ارز است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما